Alle berichten van Marieke

Algemene Ledenvergadering – 21 maart 2018

Op woensdag 21 maart a.s. vindt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. Alle leden ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging via de mail. Hou je mail dus in de gaten.

Inbrengen van agendapunten, aanmelden als bestuurskandidaat of inbrengen van agendapunten kan via mail op info@rvdetolbrug.nl

Geslaagde indoor selectie RV De Tolbrug

RV De Tolbrug kan terugkijken op een geslaagd concours afgelopen weekend. In de rijhal Bergharen werd de 2e indoor selectie georganiseerd, een wedstrijd waar veel ruiters graag komen rijden.

Op zaterdag werden de rubrieken B t/m M1 verreden. In de klasse B zette Linde Kamps met Esprit de beste resultaten neer, 198,5 punt, gevolgd door Amber Ciaccia met Infinity (195 pnt).
Het L1 was een grote rubriek met 21 starts. Nienke Verdiesen met I am Special mocht het oranje lint in ontvangst nemen met een hele mooie score van 209 pnt. Mandy Theunissen pakte een verdiende 2e plek; haar Rilana stuurde ze naar 203,5 punten.
In het L2 was Bart Bax met Felicia DBG de beste combinatie; 211 punten. Net achter Bart eindigde Angela Lakenberg met haar Jazz nakomeling Iana O (209,5 pnt). Tolbrug amazone Linda Henrich wist een mooi winstpunt te rijden met 185 pnt.
De beste combinatie van de dag was te zien in de klasse M1. In een zeer harmonieuze proef reed Jeannette van der Staak met haar merrie Evora (v. Insterburg) de beste dagscore: met maar liefst 215 punten liet zij de concurrentie ver achter zich. Op de 2e plaats eindigde Judith Menting-Nauta met Hachiko (201,5 pnt)

De ruiters in het M2 beten zondagochtend het spits af. In de kleine rubriek met slechts 7 combinaties wist Suzie van Wijk het beste resultaat neer te zetten. Met haar Rubiquil nakomling Calluna behaalde zij 194 punten. Stephanie Boonekamp met Don Zwiggy Etcetera pakte – tot haar eigen verrassing – de 2e plaats met 187 punten.
In het Z1 was het een thuiswedstrijd voor Febe van Zwambagt. De Nederlands kampioene ZZ licht nam haar nieuwe troef FS Love Story mee de rijbaan in en gooide hoge ogen: met een score van 225 punten nam ze het oranje lint in ontvangst. Desiree van Kessel met de Charmeur nakomeling G pakte een mooie 2e plaats, 217 pnt.
De jonge Tolbrug amazone Megan Heiden wist met de sympathieke Gasmonkey (v. Tuschinski) een knappe 8e plek te pakken in een sterk deelnemersveld.

’s Middags was er sprake van echt dressuurgeweld. In het Z2 waren Robin van Lierop en Romee Driessen aan elkaar gewaagd. Met slechts 1 punt verschil (224.5) wist Robin van Lierop met RS2 Brigitte Bardot de rubriek op zijn naam te schrijven, knap gevolgd door amazone Romee Driessen met Fortunato (223,5). Fenna van Ginkel stuurde haar Hotline naar een mooie 3e plek. Tolbrug-amazone Connie Feringa liet een mooi visitekaartje achter met de stoere For Fun (v. Bordeaux); zij eindigde met 210 pnt op een 5e plaats.

Absolute topper van het indoor weekend was Joyce Heuitink. Namens RV La Grande reed Joyce met de talentvolle Gaudi Vita een monsterscore van 265 pnt, daarmee de concurrentie ver achter zich latend. Olga Boucher mocht met Bizar La Haya een 2e prijs incasseren met 243,5 pnt.

Wij willen alle sponsors bedanken voor hun bijdragen:
Stal van den Boogaard-Timmer, Alphen
RS2 Dressage, Groesbeek
Hengstenstation Van Uytert, Heerewaarden
De Leeuw Tuin & Dier, Maasbommel
Paardencentrum De Dalhoeve, Nol & Jeannette Gerritsen
Dierenkliniek De Lingehoeve, Lienden
Pavo Horsefood

Prominente dressuurnamen naar Bergharen

Op 4 en 5 november a.s. wordt door rijvereniging De Tolbrug de jaarlijkse 2-daagse indoor selectie paarden georganiseerd in de rijhal Bergharen. In de Kring Rivierenland Oost worden jaarlijks 3 indoor wedstrijden verreden waarbij de best scorende combinaties over deze  wedstrijden afgevaardigd worden naar de regiokampioenschappen. De wedstrijd is Bergharen is bij veel ruiters en amazones geliefd vanwege de mooie accommodatie en de gemoedelijke sfeer.

Joyce Heuitink
Robin van Lierop

De organisatie mag zich dit jaar verheugen op de komst van een aantal toonaangevende ruiters en amazones waaronder Joyce Heuitink, internationaal amazone en bondscoach van het Nederlands Paradressuur team, Grand Prix ruiter Robin van Lierop van RS2 Dressage en Nederlands kampioene ZZ-licht 2017 Febe van Zwambagt.

Op beide dagen (zaterdag vanaf 8.30 en zondag vanaf 9.30) is gedurende de hele dag prachtige paardensport te bewonderen in de rijhal Bergharen. Rubrieken B t/m M1 op zaterdag, M2 tot en met ZZ Licht zondag. De toegang gratis.

Febe van Zwambagt

Voorlopig tijdschema indoor selectie

Voorlopig tijdschema (update d.d. 23-10-2017) (hieraan kunnen geen rechten worden ontleend)

Zaterdag:
8.30 – 13.00 : B & L1
13.00 – 18.15: L2 & M1

Zondag:
9.30 – 13.15: M2 & Z1
13.15 – 16.15: Z2 & ZZL

Inschrijven ook mogelijk via MijnKNHS.nl tot uiterlijk 28 oktober!

Uitnodiging ALV Kring Rivierenland Oost

Deze najaars Ledenvergadering van de Kring Rivierenland Oost zal worden gehouden op 29 november a.s. bij Het Dorpshuis in Horssen.
Aanvang 20.00 uur.
Agenda:
1. Opening door de voorzitter, Kris van Gelder.
2. Notulen vorige vergadering.
3. Huldigen van de kampioenen.
4. Begroting door de penningmeester en contributie voorstel 2018.
5. Ingekomen stukken.
6. Bestuursverkiezing:
Aftredend en zich herkiesbaar stellend: Ineke Derks en Peter Brussen
Uitbreiding bestuur:
Als kandidaat stelt de kring voor, Mevr. Noortje Fransen-van Driel. Tegenkandidaten kunnen tot 1 week voor de najaarsvergadering schriftelijk worden ingediend bij het secretariaat
7. Mededelingen vanuit Kring, Regio en/of KNHS.
8. Rondvraag.
9. Sluiting.
10.Pauze.
11.Wedstrijdkalender outdoor 2018.
Als bestuur hopen wij op uw aanwezigheid op deze vergadering.
Eventuele afmeldingen kunnen worden doorgegeven per email aan secretariaat@kringrivierenlandoost.nl

Alle leden zijn van harte welkom.

Namens het bestuur van
Kring Rivierenland Oost,

Indoor selectie 4 en 5 november 2017

Ook dit jaar organiseert RV De Tolbrug weer de geliefde indoor selectie voor paarden in Bergharen. Ditmaal zal het concours plaatsvinden op 4 en 5 november a.s. Wij maken gebruik van de prachtige accommodatie Rijhal Bergharen, waar ruiters hun proef kunnen rijden op een perfecte bodem. Ook voor het losrijden is veel ruimte gereserveerd. Er is meer dan voldoende parkeergelegenheid rond de rijhal en ook aan de inwendige mens is gedacht: er is altijd tijd voor een kopje koffie of een drankje in de gezellige bar.

Op zaterdag worden de rubrieken B t/m M1 verreden, op zondag de rubrieken M2 t/m ZZL. Wij hopen ook dit jaar weer veel ruiters uit de regio te mogen begroeten.

Inschrijven is vanaf nu mogelijk via de reguliere kanalen (startlijsten.nl en MijnKNHS). Wees er snel bij want VOL = VOL !