Categoriearchief: Smoelenboek

Geslaagde indoor selectie RV De Tolbrug

RV De Tolbrug kan terugkijken op een geslaagd concours afgelopen weekend. In de rijhal Bergharen werd de 2e indoor selectie georganiseerd, een wedstrijd waar veel ruiters graag komen rijden.

Op zaterdag werden de rubrieken B t/m M1 verreden. In de klasse B zette Linde Kamps met Esprit de beste resultaten neer, 198,5 punt, gevolgd door Amber Ciaccia met Infinity (195 pnt).
Het L1 was een grote rubriek met 21 starts. Nienke Verdiesen met I am Special mocht het oranje lint in ontvangst nemen met een hele mooie score van 209 pnt. Mandy Theunissen pakte een verdiende 2e plek; haar Rilana stuurde ze naar 203,5 punten.
In het L2 was Bart Bax met Felicia DBG de beste combinatie; 211 punten. Net achter Bart eindigde Angela Lakenberg met haar Jazz nakomeling Iana O (209,5 pnt). Tolbrug amazone Linda Henrich wist een mooi winstpunt te rijden met 185 pnt.
De beste combinatie van de dag was te zien in de klasse M1. In een zeer harmonieuze proef reed Jeannette van der Staak met haar merrie Evora (v. Insterburg) de beste dagscore: met maar liefst 215 punten liet zij de concurrentie ver achter zich. Op de 2e plaats eindigde Judith Menting-Nauta met Hachiko (201,5 pnt)

De ruiters in het M2 beten zondagochtend het spits af. In de kleine rubriek met slechts 7 combinaties wist Suzie van Wijk het beste resultaat neer te zetten. Met haar Rubiquil nakomling Calluna behaalde zij 194 punten. Stephanie Boonekamp met Don Zwiggy Etcetera pakte – tot haar eigen verrassing – de 2e plaats met 187 punten.
In het Z1 was het een thuiswedstrijd voor Febe van Zwambagt. De Nederlands kampioene ZZ licht nam haar nieuwe troef FS Love Story mee de rijbaan in en gooide hoge ogen: met een score van 225 punten nam ze het oranje lint in ontvangst. Desiree van Kessel met de Charmeur nakomeling G pakte een mooie 2e plaats, 217 pnt.
De jonge Tolbrug amazone Megan Heiden wist met de sympathieke Gasmonkey (v. Tuschinski) een knappe 8e plek te pakken in een sterk deelnemersveld.

’s Middags was er sprake van echt dressuurgeweld. In het Z2 waren Robin van Lierop en Romee Driessen aan elkaar gewaagd. Met slechts 1 punt verschil (224.5) wist Robin van Lierop met RS2 Brigitte Bardot de rubriek op zijn naam te schrijven, knap gevolgd door amazone Romee Driessen met Fortunato (223,5). Fenna van Ginkel stuurde haar Hotline naar een mooie 3e plek. Tolbrug-amazone Connie Feringa liet een mooi visitekaartje achter met de stoere For Fun (v. Bordeaux); zij eindigde met 210 pnt op een 5e plaats.

Absolute topper van het indoor weekend was Joyce Heuitink. Namens RV La Grande reed Joyce met de talentvolle Gaudi Vita een monsterscore van 265 pnt, daarmee de concurrentie ver achter zich latend. Olga Boucher mocht met Bizar La Haya een 2e prijs incasseren met 243,5 pnt.

Wij willen alle sponsors bedanken voor hun bijdragen:
Stal van den Boogaard-Timmer, Alphen
RS2 Dressage, Groesbeek
Hengstenstation Van Uytert, Heerewaarden
De Leeuw Tuin & Dier, Maasbommel
Paardencentrum De Dalhoeve, Nol & Jeannette Gerritsen
Dierenkliniek De Lingehoeve, Lienden
Pavo Horsefood

Uitnodiging ALV Kring Rivierenland Oost

Deze najaars Ledenvergadering van de Kring Rivierenland Oost zal worden gehouden op 29 november a.s. bij Het Dorpshuis in Horssen.
Aanvang 20.00 uur.
Agenda:
1. Opening door de voorzitter, Kris van Gelder.
2. Notulen vorige vergadering.
3. Huldigen van de kampioenen.
4. Begroting door de penningmeester en contributie voorstel 2018.
5. Ingekomen stukken.
6. Bestuursverkiezing:
Aftredend en zich herkiesbaar stellend: Ineke Derks en Peter Brussen
Uitbreiding bestuur:
Als kandidaat stelt de kring voor, Mevr. Noortje Fransen-van Driel. Tegenkandidaten kunnen tot 1 week voor de najaarsvergadering schriftelijk worden ingediend bij het secretariaat
7. Mededelingen vanuit Kring, Regio en/of KNHS.
8. Rondvraag.
9. Sluiting.
10.Pauze.
11.Wedstrijdkalender outdoor 2018.
Als bestuur hopen wij op uw aanwezigheid op deze vergadering.
Eventuele afmeldingen kunnen worden doorgegeven per email aan secretariaat@kringrivierenlandoost.nl

Alle leden zijn van harte welkom.

Namens het bestuur van
Kring Rivierenland Oost,

Definitieve startlijsten online

De definitieve startlijsten voor de indoor selectie van 12 en 13 november a.s. staan online. Klik hier voor meer informatie:

Extra prijzen beschikbaar gesteld door:
Rabobank West Maas en Waal: fleecedeken (2 x voor de hoogste score van de dag)
Go with Flo paardentraininingen (3 x een kadobon wordt verloot)
Equigeniek Paardenfotografie ( 4 x gratis afdruk, 4 x 50% korting bij bestelling ter plaatse)

Rubrieksponsoren:

klasse B: Ronnie Vermeulen, hoefsmid – Maasbommel
klasse L1: Joop van Uytert hengstenstation – Heerewaarden
klasse L2: De Leeuw Tuin & Dier – Maasbommel
klasse M1: Piet van de Boogaard, Veulenopfok – Alphen
klasse M2: De Lingehoeve Diergeneeskunde – Lienden
klasse Z1: De Dalhoeve hengstenstation – Wamel
klasse Z2: RS2 Dressage Center De Horst BV – Groesbeek
klasse ZZL: RS2 Dressage Center De Horst BV – Groesbeek

Succes voor Tolbrug amazones in Beneden Leeuwen

Afgelopen zondag verschenen er maar liefst 3 combinaties van RV De Tolbrug aan de start bij collega vereniging Vier Heemskinderen in Beneden Leeuwen. In het M1 wist Sylvia van Weelden met Fahra Romana (v. United) een winstpunt te pakken in de eerste proef.
In de klasse L1 eindigde Huyui Jin Vervoort met haar Bojengel afstammeling G Force W op een mooie 3 plaats in de 1e proef: 188 pnt . In de 2e proef deed ze er een schepje bovenop en pakte de 2e plaats met een mooie score van 196 pnt.
’s Middags maakte Marieke den Haan haar wedstrijddebuut met High Class M (v. Easy Game) en wist in de klasse B 2 winstpunten te behalen. Met 188,5 en 183 punten kon zij tevreden terug kijken op de eerste wedstrijdervaring van haar 4 jarige vosmerrie..

Gastles Lorraine van den Brink

Op woensdag 22 juni organiseert RV De Tolbrug weer een les van een gastinstructeur. Ditmaal is het de beurt aan Grand Prix en internationaal dressuuramazone Lorraine van den Brink. Naast haar successen op het WK in de young riders tijd heeft Lorraine meerdere paarden op het allerhoogste niveau uitgeLorraine met Murdockbracht.  Er volgden diverse grote successen bij de paarden. Met haar toppers Orlandus en Murdock bereikte ze haar grootste (int.)nationale successen. Tijdens deze prestaties werd Lorraine begeleid door diverse top trainers. Daarnaast runt ze haar eigen trainings en dressuurstal in het Betuwse Tiel.

 

Jeany Heiden knap 7e tijdens Equisport Cup

Op 28 november werd in Bergharen voor de tweede maal de Equisport Cup georganiseerd. Na het grote succes van vorig jaar werden ook nu weer 3 en 4 jarige talentvolle dressuurpaarden in de ring getoond.  Niemand minder dan wereldkampioene jonge dressuurpaarden en PAVO Cup winnares Kirsten Brouwer en voormalig inspecteur van Gelderland Jacques Verkerk waren bereid gevonden de paarden te beoordelen en van kundig commentaar voorzien.

Jeany Heiden met Gidon-DTolbrug amazone Jeany Heiden verscheen in de ring met haar 4-jarige ruin Gidon-D (v. Tuschinski). In een zeer sterk deelnemersveld waar Robin van Lierop met RS2 Brigitte Bardot (v. Belissimo M) als onbetwiste winnaar de lijst aanvoerde, behaalde Jeany een zeer knappe 7e plek met een score van 78 punten waarbij Gidon-D met tweemaal een 7,5 voor algemene indruk en exterieur werd beoordeeld.