Categoriearchief: Nieuws

Algemene Ledenvergadering – 21 maart 2018

Op woensdag 21 maart a.s. vindt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. Alle leden ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging via de mail. Hou je mail dus in de gaten.

Inbrengen van agendapunten, aanmelden als bestuurskandidaat of inbrengen van agendapunten kan via mail op info@rvdetolbrug.nl

Prominente dressuurnamen naar Bergharen

Op 4 en 5 november a.s. wordt door rijvereniging De Tolbrug de jaarlijkse 2-daagse indoor selectie paarden georganiseerd in de rijhal Bergharen. In de Kring Rivierenland Oost worden jaarlijks 3 indoor wedstrijden verreden waarbij de best scorende combinaties over deze  wedstrijden afgevaardigd worden naar de regiokampioenschappen. De wedstrijd is Bergharen is bij veel ruiters en amazones geliefd vanwege de mooie accommodatie en de gemoedelijke sfeer.

Joyce Heuitink
Robin van Lierop

De organisatie mag zich dit jaar verheugen op de komst van een aantal toonaangevende ruiters en amazones waaronder Joyce Heuitink, internationaal amazone en bondscoach van het Nederlands Paradressuur team, Grand Prix ruiter Robin van Lierop van RS2 Dressage en Nederlands kampioene ZZ-licht 2017 Febe van Zwambagt.

Op beide dagen (zaterdag vanaf 8.30 en zondag vanaf 9.30) is gedurende de hele dag prachtige paardensport te bewonderen in de rijhal Bergharen. Rubrieken B t/m M1 op zaterdag, M2 tot en met ZZ Licht zondag. De toegang gratis.

Febe van Zwambagt

Voorlopig tijdschema indoor selectie

Voorlopig tijdschema (update d.d. 23-10-2017) (hieraan kunnen geen rechten worden ontleend)

Zaterdag:
8.30 – 13.00 : B & L1
13.00 – 18.15: L2 & M1

Zondag:
9.30 – 13.15: M2 & Z1
13.15 – 16.15: Z2 & ZZL

Inschrijven ook mogelijk via MijnKNHS.nl tot uiterlijk 28 oktober!

Indoor selectie 4 en 5 november 2017

Ook dit jaar organiseert RV De Tolbrug weer de geliefde indoor selectie voor paarden in Bergharen. Ditmaal zal het concours plaatsvinden op 4 en 5 november a.s. Wij maken gebruik van de prachtige accommodatie Rijhal Bergharen, waar ruiters hun proef kunnen rijden op een perfecte bodem. Ook voor het losrijden is veel ruimte gereserveerd. Er is meer dan voldoende parkeergelegenheid rond de rijhal en ook aan de inwendige mens is gedacht: er is altijd tijd voor een kopje koffie of een drankje in de gezellige bar.

Op zaterdag worden de rubrieken B t/m M1 verreden, op zondag de rubrieken M2 t/m ZZL. Wij hopen ook dit jaar weer veel ruiters uit de regio te mogen begroeten.

Inschrijven is vanaf nu mogelijk via de reguliere kanalen (startlijsten.nl en MijnKNHS). Wees er snel bij want VOL = VOL !

Crosslessen voor Tolbrug leden

In de lente en zomer organiseert RV De Tolbrug ook diverse activiteiten voor haar leden. In juni staat er nog een 2-tal crosslessen op de agenda, op 7 en 28 juni mogen de ruiters en amazones zich lekker uitleven op het mooie crossterrein van Rob Janssen in Hernen. Toeschouwers ook welkom ! Voor meer informatie hou je onze Facebook-pagina in de gaten !

Tolbrug ruiters in de prijzen bij springconcours

Dit weekend was het de beurt aan de springruiters. In Bergharen werd de laatste selectie wedstrijd georganiseerd door RV de Tolbrug. Op zaterdag namen de ponies de aftrap. In de klasse B/ABC pony’s was Anouk van Hese de snelste. Bij de D/E ponys was het Sanne Soetens van de Batavieren die het oranje lint in ontvangst mocht nemen. In de L-rubriek reeds Victor van Oord zijn pony Red Devil naar de overwinning bij de ABC ponys en in de D/E rubriek was Emmy Hermsen de snelste. In de klasse M (D/E) liet Thierry van Reine Willemijn van Zandwijk van De Roskam net achter zich in de barrage en pakte de 1e prijs. Britt de Leeuw eindigde als eerste in de rubriek Z/ZZ (D/E).

In de middag was het de beurt aan de paarden. In de klasse B deelden Harte Hasselbach van RV De Veldruiters en Marit van Sommeren met Domingo van RV Keizerstad de eerste plaats.
Op zondag werden de rubrieken L t/m ZZ paarden verreden. In het L was Bianca Hol met Gendt de snelste. In 42.04 pakte zij de koppositie op de voet gevolgd door Nikie Bos van RV Ewijk. Tolbrug amazones Rita Kievith en Mieke van den Broek pakten respectievelijk de 5e en 7e plaats in het klassement.
De rubriek M werd gewonnen door Pieter Coppes met Eavantus. In een snelle tijd van 40.33 was hij niet te kloppen. Tolbrug-lid Don Sas eindigde op een mooie 2e plaats en ook Tolbrug-ruiter Robert Puck behoorde tot de prijswinnaars met Decor Bridge. In de klasse Z/ZZ was het tweemaal Robert Puck die in de prijzen viel (1e en 3e) Aniek Jansen van Hypolitus pakte met haar paard Super Mario de 2e prijs.

Springconcours 21 en 22 januari a.s.

Op 21 en 22 januari a.s. organiseert RV De Tolbrug het jaarlijkse springconcours in de Rijhal Bergharen (tevens selectie voor de Kring Rivierenland Oost, paarden).
In de prachtige accommodatie in Bergharen hebben ruiters en amazones de beschikking over een professionele eb- en vloedbaan, zeer ruime parkeergelegenheid voor trailers en vrachtwagens en een uitstekend losrijterrein. In een uitdagend en afwisselend parcours zijn interessante geldprijzen te verdienen! Ook aan de inwendige mens wordt gedacht in de fijne kantine. Inschrijven kan via MijnKNHS of via startlijsten.nl.

Programma:
zaterdag 21 jan.: BB en B paarden, aansluitend ponies (oefenparcours, B/BB t/m ZZ )
zondag 22 jan.: L t/m ZZ paarden (selectie voor de Kring).

springen-19032016

 

Succesvolle dressuurselectie Bergharen

Dit weekend werd in Bergharen de eerste Indoor selectie van de Kring Rivierenland Oost verreden.

Zaterdag (B t/m M1)
Voor Anita van Run met High Five (v. Don Tango B) was het een thuiswedstrijd. In de klasse B pakte ze nipt met 1,5 punt voorsprong de overwinning, vlak voor Maxine Winter met Embrujada die met 197 pnt. op de 2e plaats eindigde.
Een mooie verschijning betrad in het L1 de baan. Suzanne Frijlink van de Zuid Veluwse Jachtvereniging nam haar 4 jarige Happydale (v. Chippendale) pas voor de 2e keer mee naar concours, maar wat een fijne combinatie om te zien. Met afstand pakte ze de 1e plek: door de jury werd deze harmonieuze combinatie beloond met 213,5 pnt. Suzanne scoorde tevens de hoogste score van de dag en kreeg daarvoor een mooie Rabobank fleece-deken.
Tolbrug amazone Petra Baas eindigde op een mooie 6e plaats met 192 pnt.
In het L2 stuurde Jeannette van der Staak haar donkere Evora (v. Insterburg) losjes door de baan. Een sjieke combinatie en een mooie ontspannen proef; de jury noemde het een “belofte voor de toekomst” en dit was in de punten terug te zien: 211,5 pnt en een oranje rozet. Tolbrug amazone Megan Heiden met Goldwing (v. Santano) pakte een winspunt met 189 pnt. Een mooie prestatie voor deze jonge combinatie.
De dag werd afgesloten in het M1. Onze eigen Tolbrug amazone Jeany Heiden-Dros stuurde de pas 5-jarige Gasmonkey (v. Tuschinsky) op een mooie overwinning af. Met 200,5 pnt pakte ze de eerste prijs, nipt voor Esmee Janssen die met Godiree (v. Apache) met 199 pnt een mooie 2e prijs in ontvangst mocht nemen.

Zondag
Op zondag startten we met het M2. 10 combinaties verschenen aan de start. Tessa van Erp beet het spits af met Welfare (v. Rhodium) en zette een heel mooie en harmonieuze proef neer. En deze score bleef op 1 in de lijst staan; de andere combinaties gingen haar niet meer voorbij: een 1e prijs met 199.5.
In het Z1 werd het erg spannend maar de koppositie werd uiteindelijk vastgehouden door Anouk Staadegaard van de Hofruiters uit Heteren. Met haar knappe zwarte ruin Ferro (v. Metall) was ze net 1 puntje sterker (216.5 pnt) dan Romee Driessen die met First Class D (v. Furstenreich) een 2e plek pakte. Connie Feringa van organiserende vereniging De Tolbrug eindigde op een knappe 8e plaats met de pas 6-jarige For Fun (v. Bordeaux).
Ruiter Roy van de Heuvel van RV Vorstenbosch nam 2 paarden mee naar Bergharen. Met de 10 jarige Sylvano (v. Stedinger) zette hij een prima proef neer, wat werd beloond met een 1e plek en 219 pnt in de klasse Z2.

Het concours werd afgesloten met de klasse ZZ Licht. Amazone Febe van Zwambagt liet de concurrentie ver achter zich. Met de imposante 7-jarige RS2 Emporio (v. Armani) danste ze door de baan en schreef de rubriek op haar naam met maar liefst 250,5 punten. Niet alleen de hoogste score van de dag, maar ook van het hele weekend en daarom mocht Febe als extra prijs een fleecedeken van de Rabobank in ontvangst nemen.

We bedanken alle sponsors voor hun bijdragen aan dit concours. Ook alle ruiters en amazones bedankt voor jullie komt en graag tot volgend jaar !

Alle uitslagen zijn te vinden op Startlijsten.

 

Afsluiting N323 bij Echteld op 12 en 13 november a.s.

Voor alle ruiters, officials en belangstellenden die deelnemen aan onze wedstrijd van 12 en 13 november:

In het weekend van 12 en 13 november en in de nachten van 14 en 15 november is de gehele Prins Willem Alexanderweg (N323) AFGESLOTEN !. De afsluiting is van vrijdag 22.00 uur tot maandag 5.00 uur. De nachtafsluiting is van 22.00 tot 5.00 uur.

Voor meer informatie over omleidingen en alternatieve routes verwijzen wij u naar: https://www.gelderland.nl/N323.html

Hou rekening met extra reistijd ! 

RS2 Dressage toegevoegd aan sponsorgroep

RV De Tolbrug heeft voor het concours op 12 en 13 november a.s. een imposante groep sponsors bereid gevonden om rubrieken te sponsoren en prirs2jzengeld- en artikelen beschikbaar te stellen. Als laatste mochten we vandaag RS2 Dressage Center De Horst BV uit Groesbeek aan de lijst toevoegen.

Het bloeiende dressuurcentrum van topruiters Seth Boschman en Robin van Lierop  sponsort de laatste 2 rubrieken, Z2 n ZZ-L en hiermee worden alle rubrieken op de 1e indoor selectiewedstrijd voor de Kring Rivierenland Oost gesponsord.