Succesvolle dressuurselectie Bergharen

Dit weekend werd in Bergharen de eerste Indoor selectie van de Kring Rivierenland Oost verreden.

Zaterdag (B t/m M1)
Voor Anita van Run met High Five (v. Don Tango B) was het een thuiswedstrijd. In de klasse B pakte ze nipt met 1,5 punt voorsprong de overwinning, vlak voor Maxine Winter met Embrujada die met 197 pnt. op de 2e plaats eindigde.
Een mooie verschijning betrad in het L1 de baan. Suzanne Frijlink van de Zuid Veluwse Jachtvereniging nam haar 4 jarige Happydale (v. Chippendale) pas voor de 2e keer mee naar concours, maar wat een fijne combinatie om te zien. Met afstand pakte ze de 1e plek: door de jury werd deze harmonieuze combinatie beloond met 213,5 pnt. Suzanne scoorde tevens de hoogste score van de dag en kreeg daarvoor een mooie Rabobank fleece-deken.
Tolbrug amazone Petra Baas eindigde op een mooie 6e plaats met 192 pnt.
In het L2 stuurde Jeannette van der Staak haar donkere Evora (v. Insterburg) losjes door de baan. Een sjieke combinatie en een mooie ontspannen proef; de jury noemde het een “belofte voor de toekomst” en dit was in de punten terug te zien: 211,5 pnt en een oranje rozet. Tolbrug amazone Megan Heiden met Goldwing (v. Santano) pakte een winspunt met 189 pnt. Een mooie prestatie voor deze jonge combinatie.
De dag werd afgesloten in het M1. Onze eigen Tolbrug amazone Jeany Heiden-Dros stuurde de pas 5-jarige Gasmonkey (v. Tuschinsky) op een mooie overwinning af. Met 200,5 pnt pakte ze de eerste prijs, nipt voor Esmee Janssen die met Godiree (v. Apache) met 199 pnt een mooie 2e prijs in ontvangst mocht nemen.

Zondag
Op zondag startten we met het M2. 10 combinaties verschenen aan de start. Tessa van Erp beet het spits af met Welfare (v. Rhodium) en zette een heel mooie en harmonieuze proef neer. En deze score bleef op 1 in de lijst staan; de andere combinaties gingen haar niet meer voorbij: een 1e prijs met 199.5.
In het Z1 werd het erg spannend maar de koppositie werd uiteindelijk vastgehouden door Anouk Staadegaard van de Hofruiters uit Heteren. Met haar knappe zwarte ruin Ferro (v. Metall) was ze net 1 puntje sterker (216.5 pnt) dan Romee Driessen die met First Class D (v. Furstenreich) een 2e plek pakte. Connie Feringa van organiserende vereniging De Tolbrug eindigde op een knappe 8e plaats met de pas 6-jarige For Fun (v. Bordeaux).
Ruiter Roy van de Heuvel van RV Vorstenbosch nam 2 paarden mee naar Bergharen. Met de 10 jarige Sylvano (v. Stedinger) zette hij een prima proef neer, wat werd beloond met een 1e plek en 219 pnt in de klasse Z2.

Het concours werd afgesloten met de klasse ZZ Licht. Amazone Febe van Zwambagt liet de concurrentie ver achter zich. Met de imposante 7-jarige RS2 Emporio (v. Armani) danste ze door de baan en schreef de rubriek op haar naam met maar liefst 250,5 punten. Niet alleen de hoogste score van de dag, maar ook van het hele weekend en daarom mocht Febe als extra prijs een fleecedeken van de Rabobank in ontvangst nemen.

We bedanken alle sponsors voor hun bijdragen aan dit concours. Ook alle ruiters en amazones bedankt voor jullie komt en graag tot volgend jaar !

Alle uitslagen zijn te vinden op Startlijsten.